HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Hansgrohe ve Grohe Arasındaki Farklar Nelerdir?

01-08-2022 11:36
Hansgrohe ve Grohe Arasındaki Farklar Nelerdir?

İlk olarak bu soruya cevap vermek çok zor. Her iki markanında müşterilerine sunduğu özellikler ayrıdır. Peki aynı aileden çıkan bu iki marka nasıl oluşmuş ve nasıl dünyanın batarya konusundaki en iyi iki şirket konumuna gelmiştir bunu inceleyelim.

1901 Yılında Hansgrohe markası Grohe ailesinin babası Hans Grohe tarafından kurulmuştur. Şirket kurulur kurulmaz vitrifiye, duş sistemleri alanında çalışmalar başlatılıyor. Şirketin kuruluş yıllarında henüz çocuk olan Friedrich Grohe 1936 yılına kadar babası ile birlikte çalışıyor ve 1936 yılında babasıyla olan iç anlaşmazlıklar sebebi ile şirketten ayrılıyor. Diğer kardeş Klaus Grohe ise babasıyla kalıyor. Friedrich babasının yanından ayrıldıktan hemen sonra babasından tazminat olarak Westfalia’daki batarya ve aksesuar fabrikasını istiyor ve alıyor. Bu fabrikayı Grohe markasıyla geliştirmeye başlıyor. O dönemde Grohe ve Hansgrohe birbirine rakip değil çünkü farklı ürünler üretilmektedir. Hansgrohe drenaj ve duş sistemleri üretiyor Grohe ise batarya ve aksesuar üretimdedir. Hansgrohe 1981 yılında batarya üretmeye başlayıncaya kadar bu böyle sürüyor. Daha sonra iki marka arasında büyük bir rekabet başlıyor. Hansgrohe ve Grohe markalarının oluşumu bu şekildedir şimdi ise aralarındaki farkları inceleyelim.

Her iki markanın ürünleri de son derece kaliteli malzemelerden üretilmiştir ve uzun ömürlüdürler. Hansgrohe ürünleri 5 yıl üretici garantisine sahiptir 600’den fazla tasarım ödülü kazanan Hansgrohe’ye göre tasarım hem içte hem de dışta ürünün güzelliğini tamamlamaktadır.

Hansgrohe ve Grohe markaları aynı pazarda olsalar da Hansgrohe’nin her bütçeye uygun modelleri bulunmaktadır. Daha ekonomik bütçelere hitap eden modellerden lüks modellere kadar tüm Hansgrohe ürünlerini piyasadaki en ucuz fiyatlarıyla yapideko.com'da bulabilirsiniz.

Her iki firmanın da banyo armatürlerinden eviye bataryalarına, tepe duşlarından banyo aksesuarlarına uzanan geniş bir ürün yelpazesi vardır. Grohe daha klasik model ve tasarımlara odaklanır. Hansgrohe ise klasik modellerin yanı sıra daha farklı ve hatta lüks modeller de piyasaya sunmaktadır. Hansgrohe daha geniş bir yelpazede modeller üretmektedir. Hansgrohe çevreyi korumaya özen gösterir, kaynakları sorumlu bir şekilde kullanır. Sahip olduğunuz Hansgrohe duş başlıkları ile banyoda %40 oranında tasarruf edebilirsiniz. Airpower ile Hansgrohe teknolojisi suyu hava ile zenginleştirdiği için Hansgrohe bataryalar dakikada sadece 5 litre su tüketmektedir.

Endüstriyel ürünlerde Grohe, tasarım ürünlerinde ise Hansgrohe bir adım öne çıkmaktadır. Endüstriyel ürün derken yoğun kullanım alanlarından bahsedilmektedir. Havalimanı, hastane, otel vb. gibi yerlerde ürünlerin hiç sorun çıkarmamasından dolayı Grohe’ yi daha yoğun görmekteyiz. Diğer yandan mimari anlamda Hansgrohe’nin tasarımları ve çizgisi mimarlar tarafından daha çok takdir görmektedir. Üst düzey mimari projelerde ise Hansgrohe Axor markasıyla da öne çıkmaktadır.

Hansgrohe ürünlerine ulaşmak için showroomumuzu ziyaret edebilir ya da Whatsapp üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.