HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Gömme Rezervuar Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

01-08-2022 13:15
Gömme Rezervuar Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gömme rezervuar seçimi banyonuz için en önemli kararlardan biridir. Gömme rezervuar; Günümüzde banyo ve tuvaletlerin vazgeçilmesi haline gelmiş olan atık boşaltma sistemidir. İsmimden anlaşılacağı gibi duvar içine gömülü olduğu için gömme rezervuar seçerken mantıklı davranmak gerekmektedir.

İlk olarak TSE tarafından belgelendirmiş olması önemli bir unsurdur. Bunun dışında servis ağının geniş olması, yedek parçanın bol bulunur olması oldukça önemlidir. Bunların yanı sıra en püf noktası su tüketiminin az olmasıdır. Parça kalitesi, su kaçaklarını önlemek için en önemli etmendir. Bunun dışında rezervuarınızı iki kademeli modellerden tercih ederek %60’a varan su tasarrufu sağlayabilirsiniz. Ayrıca flötörünüzün su alma ayarını en düşük seviyede tutarak rezervuarınızın en az seviyede su tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Gömme Rezervuar Seçimindeki Önemli Maddeler Nelerdir?

Tuvalet Seçimi; Gömme rezervuarlar genelde asma klozetlerle birlikte kullanılsalar da ayaklı klozetler hatta alaturka tuvaletlerle uyumlu gömme rezervuar seçimi yaparken bunu da değerlendirmek gerekmektedir.

Duvar Yapısına Uygunluk; Rezervuarın monte edileceği duvarın çeşidi (alçıpan, bims vs.) ve kalınlığıdır. Duvarınızın tuğla, alçıpan, gazbeton olması montaj aşamasına etki etmemektedir. Bu konuda Geberit’in yaptığı çalışmalar doğrultusunda "Geberit Duofix” alçıpan duvarlar için uygun durumdayken, "Geberit Kombifix” tuğla, bims ve gazbeton duvarları için uygun ölçüde tasarlanmıştır.

Gömme Rezervuar Seçimi ve Gürültü; Sessiz olmak ve gürültü kirliliğine katkıda bulunabilecek kaynakları karşı önlem almak gerekir. Rezervuar da ses çıkarabilecek kaynaklardan biridir. Özellikle Geberit gömme rezervuarların gürültü önleyen ürünlerini tercih ederek gürültü kirliğini tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

Boyut; Gömme rezervuarlar asma klozetlerle kullanılır fakat asma klozetler de farklı yüksekliklere yerleştirilebilir. Bunun yanında kumanda panelleri de farklı yüksekliklere monte edilebilir. Rezervuarınızı monte edeceğiniz yüksekliği bilmek ürünü almadan önce kontrol edilmesi gereken en önemli unsurdur.

Gömme Rezervuar Seçerken Kumanda Panelinin Önemi; Rezervuarın dışardan gözüken tek parçası kumanda panelidir. Bu sebepten dolayı gömme rezervuarda setinizdeki şıklığı kumanda paneli temsil etmektedir. Kumanda paneli seçerken şıklığa önem göstermekte fayda vardır. Ufak bir panel ne kadar şıklık katacaktır cümlesine kesinlikle aldanmayın. Gömme rezervuar setinizi kumanda paneli temsil ettiği için ne kadar şık olursa banyonuzda o kadar estetik bir görünüm kazanır.

Dayanıklılık; Gömme rezervuarınızı Geberit gibi gömme rezervuarın mucidi olan bir markadan satın alırsanız dayanıklılık konusunda endişe etmenize gerek yoktur. Hangi markayı kullanırsanız kullanın önce o marka hakkında araştırmalarda bulunun. Geberit gömme rezervuarların her bir parçası 5 yıl gibi bir süre ile garanti vermektedir, aynı zamanda 25 yıl yedek parça bulundurma garantisi verir. Böylece satın aldığınızın ürünün hem ömrü uzar hem de yeni bir gömme rezervuar almayacağınız için değerli kaynaklar tükenmemiş olur. Geberit ürünlerine kolayca ulaşmak için internet sayfamız olanyapideko.com’ u ziyaret etmeyi unutmayınız.

Bütün bu ürünleri görmek için showroomumuzu ziyaret edebilir veya bizimle Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.