HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Banyolarda Su Tasarruf Çözümleri

13-08-2022 11:41
Banyolarda Su Tasarruf Çözümleri

Ülkemizdeki su kaynakları hızlı nüfus artışı ve bilinçsiz kullanımlar sebebiyle oldukça hızlı bir şekilde azalmaktadır. İnsanın en temel ihtiyacı olan suya olan erişimimizin azalması demek hayatımıza ciddi anlamda etkileyecek bir sorundur. Bu su tüketiminin önüne ancak günlük yaşamımızda aldığımız ufak önlemlerle yön verebilmekteyiz. Böylesine önemli olan bir kaynağımız için elimizden gelen her şeyi yapmakta fayda vardır. En ufak örneklerinden bir tanesi dişlerimizi fırçalarken açık olan muslukları kapatmaktır. Bu bize hem su tasarrufu hem de ekonomik yönden artı sağlayacak durumlardan bir tanesidir.

Evlerimizde su tüketimin %50 gibi büyük bir oranı banyoda gerçekleşmektedir. Banyoda fazla su tüketimini engellemek için yapmamız gereken şeyleri maddeler halinde inceleyelim.

Küveti yarım doldurun.

Banyo yapabilmemiz için yaklaşık 150, 200 litre civarında su tüketimi gerçekleştirmekteyiz. Bu kadar su harcamak yerine küvetlerinizi yarım şekilde doldurmak bize ciddi anlamda tasarruf etmemize yardımcı olacaktır. Küvet kullanımı açısından belirtmemiz gereken başka bir bilgi ise tasarruf için küvet kullanımı ciddi anlamda azalmıştır fakat halen kullanan kullanıcılarımız bu şekilde tasarruf sağlamaya devam edebilirler.

Duş Almayı Tercih Edin

Duş almak banyo yapmaktan çok daha fazla tasarrufludur. Maksimum duş sürenizi 5-6 dakika ile sınırlandırırsanız en fazla 50 litre su harcamış olursunuz buda yaklaşık 100 litre daha az su harcamamızı sağlamaktadır.

Su İsrafının Nedenleri Nelerdir?

Su damlatan musluklar en büyük su israfının nedenlerinden bir tanesidir. Su akıtan musluklarımız günde 30 ile 200 litre arasında su kaybı yaşamamızı sağlar. Bu sebepten dolayı damlatan musluklarımızı onarmalıyız. Aynı zamanda su kaçağı olup olmadığına dikkat etmemiz gerekmektedir bunu su saatinizden kolayca anlamanız mümkündür. En çok yapılan hatalarımızdan bir tanesi ise boş makine çalıştırmaktır. Makinalarımız tamamen dolmadan çalıştırırsanız büyük bir su kaybına neden olmuş oluruz makinelerimizi boş çalıştırmamaya özen gösterelim.

Su Tasarrufu İçin Çalışmalar Yapan Markalar Hangileridir?

Su tasarrufu için marka seçimi çok önemlidir bizimde birlikte çalıştığımız su tasarrufu konusunda ciddi anlamda çalışmalar sağlayan Hansgrohe ve Geberitmarkalarının özel ürünlerini yakından inceleyelim.

HansgroheEcoSmart;

EcoSmart teknolojisi ile donatılmış olan Hansgrohe bataryaları ve duşları alışıldık ürünlere göre %60’ a kadar daha az su harcamaktadır. Görünmez bir şekilde ürünlerinize bütünleşir su tasarrufu sağlarken aynı zamanda şıklığını bozmamaktadır. EcoSmart bize hem su tasarrufu hem de para tasarrufu sağlamaktadır. Hansgrohe’ nin bize sağladığı diğer özellikler şu şekilde sıralanmaktadır;

Standart olarak dakikada 5 litre su tüketmektedir, azalan enerji tüketimi ve masrafları uyarınca azalan sıcak su tüketimi, azalan enerji tüketimi sayesinde daha az karbondioksit salınımı sağlar, farklı su basınçlarına karşı sabit akış göstermektedir, hava karışımı sayesinde dolgun, fışkıran su jeti gibi özellikler mevcuttur.

GeberitSelenoid Valf;

Geberit su tasarrufu konusunda geliştirdiği iç takımlar ile küçük müdahale, büyük etki sloganı ile büyük bir tasarrufa imza atmıştır. Yeni su tasarruflu teknolojiye dönüşüm küçük müdahaleler ile yapılabileceğini gösteren Geberit, eski bir kademeli yıkamaya kıyasla su tasarrufu sayesinde genellikle bir yıldan itibaren müşterileri için ciddi bir kazanç sağlamaktadır. Değiştirme çalışmaları ise müşterilerimiz için ne kir oluşturur nede gürültü yapmaktadır. Geberit ile tasarrufa doğru adım atın.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.